Comunicat de Pirates Verds sobre el Pantà de Riudecanyes

Font Vikipedia

Des de Pirates Verds, havent seguit la polèmica suscitada els darrers mesos entorn del Pantà de Riudecanyes, i la discussió sobre la prevalença de drets entre la ciutat de Reus, els pagesos de la zona i els grups ecologistes, plantegem el present document per a fixar i fer pública la nostra posició al respecte.

1) Entenem els punts de vista, tant de la pagesia (dret a l’aigua en tant que input necessari per a la seva activitat econòmica), com de la ciutat de Reus (dret a l’aigua basada en la propietat del Pantà de Riudecanyes, de la que és accionista, emparant-se en la prioritat de l’ús de boca enfront d’altres usos) i la dels ecologistes (necessitat que l’aigua es mantingui dins els ecosistemes fluvials, a fi que aquests segueixin existint)
2) Entenem que la ciutat de Reus té altres possibles fonts de subministre d’aigua, tals com els pous en propietat i l’aigua del minitrasvasament de l’Ebre; i per tant l’argument plantejat de prevalença d’us és fal·laç, amagant solament un criteri econòmic.
3) Considerem que tant el manteniment del cabal ecològic del riu Siurana com el subministre d’aigua per l’agricultura local no disposen d’alternatives viables.

I per tant demanem que la ciutat de Reus renunciï en anys de sequera a extraure més metres cúbics de l’eix Siurana i Riudecanyes, al mateix temps que subscrivim el principi de seguretat hídrica, emmarcant-lo en l’obligació que té l’Estat de garantir als ciutadans el subministre d’elements bàsics per a la seva subsistència, com ara l’aigua, les fonts d’energia, l’alimentació i el sostre. En base en aquest principi instem al Govern de la Generalitat a estudiar la nacionalització del Pantà de Riudecanyes, de forma que es garanteixi que la gestió dels recursos públics es farà en interès dels ciutadans i no d’una minoria que fa negoci amb ells.

One thought on “Comunicat de Pirates Verds sobre el Pantà de Riudecanyes”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *