Els plaguicides, els herbicides i les abelles

Un estudi de Greenpeace demostra com els insecticides amb clorpirifos i tiacloprid, utilitzats contra el cuc Capnodis tenebrionis; el acaricida i fungicida buscalida, utilitzat contra els àcars i els fongs dels fruiters de fulla caduca; i els plaguicides i els herbicides, estan acabant amb les abelles, que són absolutament imprescindibles pel manteniment de la pol·linització i de la cadena alimentària.
Segons Greenpeace, el 67% del pol·len collit per les abelles està contaminat, sent Espanya un dels llocs amb més contaminació dels estudiats fins ara.
Les mostres demostren que el nostre país és on s’utilitza més la clotianidina, el tiametoxam i el imidacloprid els tres plaguicides més tòxics, tot i que estan prohibits des del 2013 per la Comunitat Europea.
Per altra banda, els herbicides comercialitzats per les companyes Bayern, Syngenta y Basf, son els que més mal fan a les abelles. Curiosament la companya Bayern ha emès un informe que assegura que els seus herbicides no els hi fan cap mal, quan Greenpeace ha demostrat que si.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *